Meny
11. Korfestival i York
Sakrale Rammer Yorkkorfestival
Sakrale rammer under konsertene

Sakrale rammer for konserter

Festivalen i York er helt unik da vi bruker gamle og ærverdige lokaler. I alle år har vi brukt arenaer som Guildhall, Central Methodist Church, St. Olaves Church og lignende. Dette er arenaer med flere hundre års historie. Det setter rammene for konsertene.

Under festivalen er det mange mulige anledninger til å synge.

Fredag kveld er det åpning med en liten og uformell konkurranse. Dette er bare for underholdningens skyld og for å få en god stemning blant publikum. Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er noe mesterskap. Dommerne er lokale kjendiser (politikere) og lokale musikere. The Mayor eller hans stedfortreder er alltid en av dommerne. Det blir kun selvvalgte sanger og maks 10 min på hver gruppe. Konkurransene er en klar mulighet for kor til å profilere seg selv! Det blir premier med typisk York-tilhørighet til alle som vinner.

Kosert Kingscourt York
Konsert i Yorks gater

Lørdag vil det først være synging i Yorks gater. Dette høres unorsk ut, å synge ute er ikke noe vi gjør ofte i Norge. Men i York er dette en stor opplevelse. Gatene og byens sentrum er fulle av folk som gleder seg over god sang. På kvelden lørdag er det festivalens hovedkonsert i Metodistkirken. Turistsjefen er konferansier og det meget kjente mannskoret York Philharmonic Male Voice Choir er alltid en av attraksjonene sammen med festivalens øvrige kor.

Søndag er det gudstjenester og deltakelse der. Vi opplever igjen og igjen at dette ofte blir korenes mest uforglemmelige opplevelse. Korene blir godt tatt imot og mange opplever stående applaus fra menighetene.